Sport

Gólban és pofonban gazdag meccsen veszített a Fehérvár AV19 a rájátszásban

A vendég EC Red Bull Salzburg 6-4-re győzött a Fehérvár AV19 otthonában az osztrák jégkorongliga (EBEL) negyeddöntőjének vasárnapi, harmadik mérkőzésén.

Feszült hangulatban kezdődött a mérkőzés, amelyen már a korongbedobás előtt összeakaszkodtak a felek, majd öt másodperc elteltével kisebb tömegverekedés alakult ki.

A folytatásban is a vendégek irányítottak: előbb Layne Viveiros találatával megszerezték a vezetést, majd emberelőnyben Ryan Duncan góljával növelték az előnyüket. Az osztrákok kétgólos vezetésnél sem álltak le, óriási fölényben játszottak és 3-0-val elhőztak, ám Arttu Luttinen két emberelőnyös találatával még az első szünet előtt nyílttá tették a mérkőzést.

A második harmadban is a Salzburg talált be először, sőt a játékrész végéhez közeledve másfél percnyi kettős előnyt sem tudott gólra váltani a Fehérvár. Ez aztán megbosszulta magát, mert Duncan második találata visszaállította a háromgólos különbséget. Az utolsó harmadban Tuomas Vanttinen emberhátrányos találatával zárkóztak fel a fehérváriak, majd Jonathan Harty faragta tovább a vendégelőnyt, de egyenlíteni már nem tudtak a fehérváriak.

Az egyik csapat negyedik győzelemig tartó párharc negyedik mérkőzése kedden lesz Salzburgban, jelenleg az osztrákok vezetnek 2-1-re.

Végeredmény – Osztrák liga (EBEL), negyeddöntő, 3. mérkőzés

Fehérvár AV19-EC Red Bull Salzburg 4-6 (2-3, 0-2, 2-1)

Nyitókép: fehervarav19.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik