Sport

Kegyetlen szabálytalanság vethet véget egy legenda pályafutásának

Egészen brutális szabálytalanság történt a francia jégkorong-bajnokságban. A jegkorongblog.hu cikke szerint a Bordeaux és az Amiens szerdai negyeddöntős mérkőzésén akaszkodott össze egymással Julien Desrosiers és Holden Anderson, utóbbi pedig egy lábsöpréssel vitte földre 38 éves ellenfelét.

A bordeaux-i Desrosiers fejjel érkezett a jégre, és olyan komolyan megütötte magát, hogy elveszítette az eszméletét, tíz percig nem is tért magához.

A hokiban a bunyó megszokott dolog, de ez ritka kirívó alattomosság volt Anderson részről. Desrosiers ráadásul olyan súlyos agyrázkódást szenvedett, amely a karrierje végét is jelentheti. A liga még nem döntött, addig is saját csapata tiltotta el a magáról megfeledkező Andersont.

Julien Desrosiers igazi legenda Franciaországban, emlékeztet rá a jegkorongblog.hu, 2002 óta játszik a francia élvonalban, ötször bajnok volt, 2014-ben pedig Ligakupát nyert a Rouennel, akkor Vas János személyében magyar csapattársa is volt. A francia válogatottal előbb világelitbe jutott és összesen hét A csoportos vébén vett részt.

A Bordeaux és az Amiens 2-2-re áll az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik