Sport

Dráma a vébén, amiből a magyar gyorskoris jött ki jól

Három magyar, az egyaránt olimpiai bajnok Liu Shaolin Sándor, Burján Csaba, valamint Jászapáti Petra mindhárom távon (500, 1000, 1500) sikerrel vette a pénteki selejtezőket a rövidpályás gyorskorcsolyázók szófiai világbajnokságán, míg Bácskai Sára Luca 1000 méteren lett negyeddöntős, Varnyú Alex pedig mindhárom számban búcsúzott, írja az MTI.

Két esetben is nagy szerencséje volt a magyaroknak.

  • Burján a nap végére kissé fáradtabban mozgott, mindkétszer harmadikként ért célba, így idővel léphetett a következő körbe, ehhez másodjára az is kellett, hogy egy riválisa elessen a hajrában.
  • Bácskai pedig egy rendkívül nehéz futamban szerepelt, eleinte Elise Christie-vel csatázott a harmadik helyért, de nem tudott tartósan ott maradni, majd a szám két évvel ezelőtti brit világbajnoka és a címvédő dél-koreai Sim Szuk Hi csatája nyomán mindkettő elesett, így a 19 éves magyar versenyző másodikként haladt át a célvonalon.

Összességében jó napot zártunk, már csak azért is, mert ezúttal Fortuna kétszer is velünk volt 1000 méteren, ha Burján és Bácskai továbbjutására gondolok. Ami kiemelkedő volt, hogy Liu Shaolin rendkívül friss volt egész nap, pedig ez a lassú jég több nagymenőt is láthatóan megzavart

– értékelt az MTI-nek Bánhidi Ákos csapatmenedzser, aki kifejtette, ez a puha felület a nagyobb testsúlyuk miatt főleg a férfiaknál okoz sok esést, ráadásul közelebb hozza egymáshoz a versenyzőket, azaz sűrűbbé válik tőle a mezőny.

Szombaton az 500 és az 1500 méter küzdelmeit, valamint a váltók elődöntőit bonyolítják le, vasárnap pedig az 1000 méter és a váltók fináléi szerepelnek a programban.

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik