Sport

Michelisz: Csak azért nem hagyom abba a versenyzést, mert veszélyes

Általános vélekedés, hogy az április első hétvégéjén kezdődő 2019-es WTCR-szezon minden eddiginél minőségibb, ezáltal kiélezettebb is lesz. A tavalyi élmenőkhöz idén csatlakozik a háromszoros túraautó-világbajnok Andy Priaulx, a korábbi DTM-második Augusto Farfus, a WTCC-ben futamgyőztes Nicky Catsburg és Néstor Girolami, valamint a ralikrossz-világbajnok Johan Kristoffersson.

Sokan változtattak is emiatt a felkészülésükön, a tavaly negyedik Michelisz Norbert azonban mindent úgy csinál, ahogy eddig is tette, ugyanazt a fizikai és mentális felkészülést végezte el, mint az elmúlt években is. Utóbbiban dr. Lénárt Ágota volt segítségére, akit még azért keresett fel korábban, hogy átsegítse azon a leblokkoláson, ami a karrierje elején a rajtoknál előfordult, és akivel azóta is együtt dolgozik.

Ahogy a magyar versenyző az őt támogató OMV-vel közös sajtótájékoztatóján elmondta, ő nem a többiekkel szokott foglalkozni, hanem saját magával, ha elvégzi a kötelező házi feladatot, akkor bármire képes lehet.

Ennél konkrétabb célt nem akarok megfogalmazni, mert azért láthattuk, hogy rajtunk kívül álló dolgok is közbeszólhatnak. Ha mégis konkretizálni kellene, akkor az a célom, hogy a csapattársaim előtt végezzek, velük lehet igazán összehasonlítani egy versenyző teljesítményét.

Amikor arról kérdezték Micheliszt, hogy kétgyermekes családapaként mennyire érzi veszélyesnek a futamokat, a Hyundai magyar pilóta azt válaszolta, amikor verseny van, akkor nem a családra gondol.

Csak azért nem tudnék lemondani a versenyzésről, mert veszélyes. Tévhit az is, hogy minden egyes gyermekkel tizedmásodperceket lassul az ember, én inkább tapasztaltabb lettem. Ha kialszanak a fények, akkor már nem a családra gondolok. Ha így lesz, akkor el kell majd gondolkodnom a visszavonuláson.

A sajtótájékoztatón bejelentették azt is, hogy az OMV idén is támogatja Michelisz Norbertet. Az együttműködés része az is, hogy március 25-től a megyeszékhelyeken, több mint 90 töltőállomáson értékesítik az autóversenyző dedikálásával díszített hivatalos pólókat is.

A WTCR szezonja 10 állomásból áll majd, Marokkóban lesz a kezdés áprilisban, a zárás pedig Malajziában, majd decemberben. A Hungaroring is szerepel a naptárban, április 27-én és 28-án látogat ide a mezőny.

Nyitókép: NOGUCHI PORTER NOVELLI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik