Sport lineup

LeBron James ilyen mélyen még életében nem volt

Ismét kikapott, így eggyel távolabb került az áprilisban kezdődő rájátszástól a Los Angeles Lakers és LeBron James. Amikor a 34 éves szupersztár 2018 nyarán Kaliforniába igazolt, mi is megírtuk, hogy az összetett céghálóval és üzleti kapcsolatokkal rendelkező James fókusza lekerülhet a kosárlabdáról.

Ezt ő és a Lakers karácsonyig meg tudta cáfolni, ám akkor, a Golden State Warriors elleni meccsen LeBron megsérült. A mennyezet pedig ráomlott a csapatra.

Amíg nem játszott a legjobbja, a Lakers szörnyű teljesítményt nyújtott, és a biztosnak tűnő rájátszást érő helyekről szépen-lassan kicsúsztak. Amióta James visszatért, a Lakers talán még kilátástalanabb, noha maga a játékos azt mondta, hogy idén hamarabb kapcsol feljebb. Ehhez a kilátástalan helyzethez nyilván az is kellett, hogy amíg James pihent, a cserehatáridő előtt azon dolgozott, hogy a fél csapatot a New Orleans Pelicans sztárjára, Anthony Davisre cseréltesse.

Az üzlet nem jött be, a fiatal játékosok maradtak, a kémia pedig természetesen megszűnt létezni. Jamesen is az látszik, hogy nagyon akar, de túl erőlteti a dolgokat, nem hoz okos megoldásokat, miközben a vélhetően sértődött csapattársai cserben hagyják.

És akkor itt van a Los Angeles Clippers elleni városi rangadó, ahol James már nem is figyel a látszatra: magasról tesz mindenre, és elvállalja az év egyik legnevetségesebb dobását.

— Sphera Sports (@SpheraSports) 2019. március 5.

A Lakers 30-34-es mérleggel áll 18 meccsel az alapszakasz vége előtt. Nagyon úgy néz ki, hogy a most már közel egy évtizede szenvedő Lakerst LeBron James sem mentheti meg – legalábbis a 2019-es LeBron semmiképpen.

Eredmények, NBA:

Brooklyn Nets-Dallas Mavericks 127-88
Miami Heat-Atlanta Hawks 114-113
San Antonio Spurs-Denver Nuggets 104-103
Utah Jazz-New Orleans Pelicans 112-115
Phoenix Suns-Milwaukee Bucks 114-105
Sacramento Kings-New York Knicks 115-108
Los Angeles Lakers-Los Angeles Clippers 105-113

Ajánlott videó

Olvasói sztorik