Sport

Újabb magyar versenyző kapott gyári autót a WTCR-ben

A 19 éves magyar tehetség, Tassi Attila óriási lehetőség előtt áll, miután a WTCC Blog beszámolója szerint a 2019-es szezonban gyári Hondával indulhat a WTCR-ben. Tassi Tiago Monteiro mellett fog versenyezni a KCMG istállónál.

Hihetetlenül boldog vagyok, hogy a Honda Racing versenyzője lehetek, és a teljes szezonra felléphetek a WTCR-be a KCMG-vel. Egy álmom válik valóra, és rendkívül hálás vagyok, hogy már 19 évesen megkaptam ezt a lehetőséget

– idézi a lap a magyar versenyzőt.

Tassi elmondta, nagyon izgatott és várja a szezont, de azért érdemes helyén kezelni a dolgokat. Aki azt várja, hogy egyből a győzelemért fog autózni, csalódni fog.

Sok olyan pálya lesz, ahol sosem jártam, és egyéb újdonságokra is fel kell készülnöm, úgyhogy az ideit tanulóévnek kell felfognom. Ez a csapat viszont egy tökéletes hely egy hozzám hasonló fiatal versenyző számára. Erős eredményeket érhetünk el, és fejlődhetünk a szezon során

– mondta a fiatal pilóta.

Tassi 2018-ban a magyar futamokon már bemutatkozhatott a szériában, akkor egy 19., egy 18. és egy 15. hely jött neki össze.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik