Sport

Végre beszélt arról a világelső, hogy miért dobta ki az edzőjét

Tényleg nem túlzás azt mondani, hogy sokkolta a teniszvilágot Oszaka Naomi és Sascha Bajin szakítása. A japán játékos Australian Open-győzelme után mi is írtunk kettejük munkakapcsolatáról, a német edzőnek is köszönhetően jutott világelsőségig a 21 éves játékos. Aztán váratlanul, szűkszavú közleményben bejelentették, hogy nem dolgoznak tovább együtt.

A jó tenisz nem elég, szuperfegyver kell a világelsőséghez
Új királynője van a tenisznek, Oszaka Naominak hívják, és 21 éves korára eljutott oda, hogy a lábai előtt hever a sportvilág.

Azóta sem tudni, mi történt, de most Oszaka, ha nem is árult el sok mindent, de beszélt a történtekről. Az Australian Open alatt történt valami.

Ha úgy kelek fel reggel, hogy nem szeretnék edzeni és nem mindenkit kedvelek magam körül, akkor ez történik. Nem leszek áldozat csak egy ember miatt

mondta a dubaji torna sajtótájékoztatóján Oszaka, aki szerint, aki követte őket az Australian Open, már láthatta, hogyan viselkednek egymással Bajinnal. Nem is nagyon edzettek együtt, de a döntő előtt azért ütögettek egymással.

Oszaka nem akart rosszat mondani Bajinra, mert sokat köszönhet neki. De amikor arról kérdezték, milyen edzőt keres, akkor viszont olyan választ adott, amiből könnyen lehet arra következtetni, hogy a németnek üzent:

A legfontosabb számomra a pozitív gondolkodás, nem szeretnék olyasvalakivel dolgozni, akiből árad a negatívum. Olyan embert keresek, aki megmondja az arcomba a tutit, nem pedig a hátam mögött beszél ki.

Oszaka Naomi tehát annak ellenére nyerte meg az Australian Opent, hogy megromlott az edzőjével a viszonya.

Nyitókép: Clive Brunskill/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik