Sport

Nem játszott jól, de így is nyert a Szeged a kézi BL-ben

A MOL-Pick Szeged 30-29-re legyőzte az ukrán Motor Zaporizzsja csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 12. fordulójában, vasárnap.

A szegediek számára szinte teljesen tét nélküli volt a találkozó, hiszen az már korábban eldőlt, hogy nem végezhetnek a másodiknál rosszabb helyen a csoportjukban, az elsőségre pedig már csak minimális matematikai esélyük volt. Ezzel szemben az ukrán csapatnak rendkívül fontos volt a két pont megszerzése a rájátszásba kerüléshez.

Mindez látszott is az első félidőben, mert a vendégek az első perctől kezdve jobban összpontosítottak. Öt perccel a szünet előtt 9-14 volt az állás, végül a Szeged némileg fel tudott zárkózni az első félidő végére.

A hazaiaknak nem volt értékelhető kapusteljesítményük, és szinte minden poszton akadt gyenge periódusuk az első felvonásban.

Szünet után aztán nagyot fordult a világ, mert Mirko Alilovic beállásával fokozatosan javult a helyzet. A hazaiak a tét nélküliség ellenére nem adták fel a küzdelmet és egy 4-1-es sorozattal egyenlítek. A zaporozsjeiek viszont lassan elfáradtak, így a hajrára fej fej mellett haladtak a csapatok.

Három perccel a vége előtt emberhátrányba kerültek a házigazdák, a következő két gólt ennek ellenére a Szeged szerezte, és mivel a vendégek utolsó támadását kivédte Alilovic, végül nyert a Szeged.

A kilenc győzelemmel, egy döntetlennel és két vereséggel rendelkező Szeged jövő szombaton az előző idényben ezüstérmes francia HBC Nantes vendége lesz.

Végeredmény – férfi Bajnokok Ligája, csoportkör, 12. forduló, B csoport:

MOL-Pick Szeged – Motor Zaporizzsja (ukrán) 30-29 (12-15)

Nyitókép: pickhandball.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik