Sport

Még ringbe sem léptek, de riválisa máris bevitt egy gyomrost Anthony Joshuának

A napokban jelentették be, hogy Anthony Joshua kilép a komfortzónájából, és profi pályafutása során először nem brit földön, hanem Amerikában próbálja megvédeni nehézsúlyú világbajnoki öveit az amerikai ökölvívó, Jarrell Miller ellen. A 30 éves Millert eddig elkerülték a komolyabb ellenfelek, ugyanakkor 24 profi meccséből 23-at megnyert (van egy döntetlenje), ebből 20-at kiütéssel, azaz nem lehet őt fél vállról venni.

Amerikát is meghódítja a nehézsúlyú bokszkirály
Anthony Joshua ezúttal nem saját közönsége előtt bunyózik.

Az amerikait a BBC kérdezgette a mérkőzésről és a riválisról, és már be is vitte az első gyomrost Joshuának, amikor arról beszélt, hogy ő Tyson Furyt sokkal nagyobb bajnoknak tartja, mint az aktuális címvédőt.

Az én szememben Fury más, ő a ringben és azon kívül is bizonyított. Ott volt a csúcson, majd gondjai voltak, de aztán visszatért. Ő egy olyan nehézsúlyú, aki mentálisan már padlóra került, mégis talpra állt, Joshuától ezt még nem láttuk.

Miller szerint Joshua egy buborékban él, akkora stáb dolgozik körülötte. Ha egyszer ebből kilép, akkor viszont majd meg fog lepődni.

Ha legyőzöm AJ-t, én leszek a császár. Ez nem csak az övekről szól, hanem az elismerésről. Nem leng körbe rózsaszín köd: tudom mit, és hogyan kell csinálnom, hogy nyerjek

– üzent Miller Joshuának.

A mérkőzést majd június 1-jén, a Madison Square Gardenben rendezik.

Nyitókép: Jonathan Daniel/Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik