Sport

Vasile Miriuță bevédte Orbán Viktort egy román interjúban

A kilencszeres magyar válogatott Vasile Miriuță (Miriuta László) elég hosszú interjút adott a román Fanatiknak: a jelenleg is az ottani első osztályban, az FC Hermannstadtnál dolgozó 50 éves szakember mindenről is beszélt. Érintette játékoskarrierjét, edzői karrierjét, sőt a magyar-román-kérdés is felmerült természetesen.

Érdekesség, hogy amikor arról kérdezik Miriuțăt, hogy miért a magyar válogatottban játszik, azt mondja, mert onnan hívták és mert a román válogatottba nem fért volna be.

Sokkal fontosabb viszont, hogy Miriuță mit mondott Orbán Viktor sportpolitikájáról. A nagybányai születésű edző szerint Romániának a magyar példát kellene követnie. A román újságíró felteszi a nagy kérdést is, miszerint a románoknak aggódniuk kellene, hogy Orbánék belépnek a helyi fociba, és mondjuk elkezdjék kitömni a Sepsi OSK-t.

Mindenhol vannak közösségeik, ott vannak Eszéken, a Felvidéken. Ha egy közösség segítséget kér, miért ne? Szerintem ennek nincsen politikai alapja, Magyarország a sportba fektet, nekünk is azt kellene tennünk

– mondta Miriuță.

Az újságíró felidézi, hogy a székelyföldi Sepsi OSK tulajdonosa, Gigi Bacali egyszer azt mondta, hogy nem fogja engedni Orbánéknak, hogy az ő pénzükből nyerjenek bajnokságot.

Ha az Orbán-kormány továbbra is ezen az úton halad tovább, bármi megtörténhet; sőt a Sepsi akár meg is nyerheti a ligát.

A Sepsi jelenleg a hatodik helyen áll 23 forduló után.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik