Sport

Méretes pofonba szaladt bele a magyar floorball-válogatott

A magyar női floorball-válogatott a második mérkőzését is elveszítette a trencséni világbajnoki selejtezőn, így kezdődhet a már jól ismert matekozás. Ahhoz, hogy legjobb harmadikként bejusson a csapat a decemberi vb-mezőnybe, vasárnap győzni kell a hollandok ellen, és mellette a többi csoportban is kedvező eredménynek kell születnie.

A szlovákok hazai környezetben verték Hollandiát 8-2-re, azaz nem sok jóra lehetett számítani, ráadásul a magyarok az első meccsen elveszítették első soros védőjüket, Elek Zórát.

Óriási volt a tempókülönbség a két csapat között, Szlovákia úgy gőzött 12-1-re, hogy meglepően motiváltan játszott, és úgy védekezett végig a faulthatáron, hogy a magyaroknak kilenc kapuralövést engedett az egész meccsen.

Magyarország játéka, kiemelten a védekezése csak 4-5 percre esett szét, de ez ilyen sport: ennyi kihagyást 4-5 góllal büntet egy jó ellenfél. Főleg, hogy a magyar válogatott 14 újoncot avat ezen a tornán.

Nem is szabad az eredmény alapján megítélni ezt a mérkőzést, Varga Dénes és Csík Dániel irányításával ez az elmúlt évtized legjobb magyar válogatottja.

Itt nézhető vissza a szlovákok elleni találkozó:

Ugyanakkor a magyar bajnokikról beszélni kell, a sportágnak komolyan meg kell fontolnia, hogy hajlandó-e a mostani bajnoki rendszer reformjára azért, hogy a magyar válogatott az elithez közelítő együttesek ellen is pariban lehessen néhány év múlva. A hazai mérkőzések lassú, ösztönszerű, káoszos játéka után ezek a játékosok már nemzetközi szintre felkészítő taktikai mintákat követnek a válogatottban, ám az látható, hogy hat hónap még kevés volt ennek elérésére.

A vb-részvétel még nem úszott el, ehhez viszont vasárnap nyerni kellene Hollandia ellen. A mérkőzést itt lehet majd követni:

Fotó: IFF

Ajánlott videó

Olvasói sztorik