Sport

Meglepő ellenfelet választott magának a nehézsúly királya

Nincs könnyű helyzetben Anthony Joshua, a nehézsúlyú ökölvívás brit királya. Az olimpiai bajnok bunyós 18 KO-győzelem után jutott el odáig, hogy megmérkőzhetett Vlagyimir Klicskóval és kiütötte a súlycsoport korábbi egyeduralkodóját (aki előtte Tyson Furytól is kikapott), az ukrán pedig nyugdíjba is vonult.

Anthony Joshua kiütötte Vlagyimir Klicskót az év meccsén
A fiatal brit bunyós tovább írja a legendát, a következő évek legnagyobb bunyósa lehet.

Ez 2017-ben történt, azóta viszont nem egyszerű Joshuának ellenfelet találni. Szó volt már Furyról és Deontay Wilderről is, de ők most egymással vannak elfoglalva, a döntetlent hozó első meccsük visszavágójára készülnek mindketten.

Joshua így a francia Carlos Takam, az új-zélandi Joseph Parker és az orosz Alekszandr Povetkin legyőzése után most majd az amerikai Jarrell Millerrel csap majd össze. Az amerikainak eddig 24 profi meccse volt, ebből 23-at megnyert (20-at kiütéssel), és egy összecsapását hozták ki döntetlenre. Csakhogy nem voltak igazán komoly ellenfelei, úgyhogy elsőre nem tűnik túl nagy kihívásnak Joshua számára, de nem szabad őt félvállról sem venni, elég meggyőző a KO-mérlege és jelenleg a nyolcadik legerősebb nehézsúlyúnak tartják.

A dolog érdekessége még, hogy Anthony Joshua először fogja elhagyni Nagy-Britanniát egy mérkőzés kedvéért, ugyanis a Ring Magazine úgy tudja, hogy a New York-i Madison Square Gardenben lesz majd az ütközet, június 1. vagy 8. lehet az időpont. Márpedig, ha Joshua meghódítaná az amerikai piacot, azzal hosszú távon elég jól járna.

Az eddig 22-0-s profi mérleggel álló Joshua a WBA (Super), az IBF, a WBO és az IBO világbajnoki övét védheti majd meg.

Joshua számára le van foglalva egy április időpont a Wembley-ben, de csak akkor, ha Fury, Wilder vagy Deontay Wilder lesz az ellenfele. Előbbi kettő ugye a közös mérkőzésükre készül, Wilderrel pedig egyelőre nem sikerült megegyezni, úgyhogy egyre valószínűbb a júniusi, amerikai bunyó.

Nyitókép: Richard Heathcote/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik