Sport

Szinte csoda, de már jár és beszél az agysérülést szenvedő bokszoló

Korábban mi is megírtuk, hogy Olekszandr Gvodzyk a WBC light heavyweight kategóriájában úgy kiütötte Adonis Stevensont, hogy fölkelni sem tudott. A kanadai ökölvívót kórházba kellett vinni, ahol kiderült: az agya megsérült, mesterséges kómában kell tartani.

Adonis „Superman” Stevensont mesterséges kómában tartják
A 41 éves kanadai ökölvívót a szombati címmeccsén ütötte ki nagyon is keményen ukrán ellenfele.

Azóta eltelt csaknem két hónap és szerencsére azóta jó hírek érkeztek a bokszolóról. Stevensont egyrészt már felébresztették, másrészt már elkezdett beszélni és járni az orvosok és fizioterapeuták segítségével.

Múlt hónapban felébredt és azóta gyógyul a balesetéből barátai és családja támogatásával. Ma boldogan közölhetem, hogy hosszas munka eredményeként megtette első lépéseit is Adonis! Óriási küzdelem eredménye ez, igazi bajnokokra jellemző kitartást és elszántságot mutatott a felépülése során. Valóságos égi ajándék volt nézni, ahogyan napról napra fejlődik és rettentően büszkék vagyunk minden apró javulásra. Külön öröm, hogy már verbálisan is tud kommunikálni velünk. Ma már biztos vagyok benne, hogy Superman teljesen felépül!

– mondta az ökölvívó barátnője, Simone God.

A 41 éves kanadai bunyós pályafutása során csupán két vereséget szenvedett, felépülése még hosszú ideig eltart majd, de szinte csoda, hogy ilyen jó állapotban van.

Nyitókép: Mathieu Belanger/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik