Sport

A lova nyakába kapaszkodva úszta meg a nagy esést a zsoké, majd megnyerte a versenyt

Órák alatt felkapta az internet és a közösségi média a fiatal ír zsoké, a 20 éves Mikey Sweeney ugyanis hihetetlen módon nyerte meg a Killeagh Point to Point nevű versenyt. Sweeney lova, Ask Heather elvesztette az egyensúlyát az utolsó akadály átugrása után, a zsoké pedig kiesett a nyeregből, és csak bámulatos reflexének köszönheti, hogy nem zuhant a földre.

Sweeney aztán visszatornászta magát a nyeregbe, és bár ellenfele, Derek O’Connor elhúzott mellette, Ask Heatherben még volt annyi lendület, hogy az utolsó métereket megnyomja, és végül az első helyen érjen célba.

https://www.facebook.com/CountryRacingVictoria/videos/2227513593946921/

“Csoda volt, hogy a lovon maradtam. Magam sem tudom, hogy történt, már azt hittem, vége a versenyemnek. Szerintem Derek nem gondolta, hogy egyszer még feltűnök, talán már zsebben érezte a győzelmet”

– nyilatkozta Sweeney.

A megszólított O’Connor maga is elismerte, biztos volt abban, hogy ellenfele kiszállt a versenyből, amikor látta, hogy a lova nyakába kapaszkodik, hogy nehogy leessen. “A kancám megállt a végén, de ettől még el kell ismerni, megérdemelte a győzelmet. Hihetetlen lovaglást mutatott be, és fizikailag nagyon erős, hogy meg tudta menteni azt a helyzetet, amikor majdnem leesett a lóról”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik