Sport

Megbüntették Szalay Balázsékat a Dakar-ralin

A 20. legjobb idővel ért célba vasárnap a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős a Peruban zajló Dakar-ralin, de egy GPS-pont kihagyása miatt egyórás büntetést kapott, ezzel végül a 28. helyen zárta a hatodik szakaszt.

A versenyt negyven percre megszakították, amiért elakadt a pálya egy szűk részén, ebből adódott a büntetés is. Az elveszített idővel ugyanis besötétedett, ezért volt egy GPS-pont, amelyet többekkel együtt nem tudott érinteni a magyar páros. Ezért utóbb egyórás büntetés járt – a viadal honlapja szerint.

Borzalmasan nehéz nap volt, ha most újra kellene kezdenem, lehet, hogy nem vállalnám. Valaki elakadt a pálya második részének vége felé, emiatt a mezőnyt negyven percig váratták, és közben ránk sötétedett. Volt egy GPS-pont, a 108-as, amit sötétben egyszerűen nem lehetett megközelíteni. A velünk együtt, kicsivel előttünk és utánunk érkezők közül senki meg sem próbálta.

– idézte a Szalay Balázst az Opel Dakar Team közleménye, aki azt is említette, hogy egy dűnén lefulladt az autó és meg kellett várni, amíg lehűl a motorja.

Bunkoczi László szerint az volt a legrosszabb az egészben, hogy tudták, hol van a GPS-pont, azt is tudták, hogy kihagyták, mégis képtelenek voltak odamenni és érinteni, hiába próbálták meg többször is.

Nyitókép: Opel Dakar Team

Ajánlott videó

Olvasói sztorik