Sport

Már elődöntősök az olimpiai bajnok Liu testvérek az Eb-n

A olimpiai bajnok férfi mellett a magyar női váltó is elődöntőbe jutott a hollandiai Dordrechtben zajló rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokságon. Az 1000 méter selejtezőjéből ugyanúgy Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang, illetve Jászapáti Petra és Bácskai Sára Luca lépett tovább, mint korábban 500 és 1500 méteren.

A férfiaknál a Liu fivérek a tőlük megszokott magabiztossággal, futamgyőztesként léptek tovább. A kisebb bokasérüléssel bajlódó Liu Shaolin Sándor például úgy tört előre a harmadik helyről, hogy két kezét végig a háta mögött tartotta, azaz félgőzzel is jobbnak bizonyult vetélytársainál. Öccse, Liu Shaoang sem erőlködött egy pillanatig sem, úgy nyerte a futamát.

Jó volt az egész nap

– összegzett tömören az MTK 20 éves gyorskorcsolyázója, míg 23 esztendős bátyja arról számolt be, hogy délutánra már erősebbnek érezte sérült jobb bokáját.

Az előző idényhez képest alaposan átalakult és megfiatalított Bácskai, Jászapáti, Somogyi, Knoch Marta női négyes sokáig az élen korcsolyázott 3000 méteres futamában, mígnem nagyjából féltávnál mögöttük a fehéroroszok elestek, az ukránok leszakadtak. Az olaszok ugyan átvették a vezetést, de őket szorosan követve a biztos továbbjutást érő második helyen ért célba a magyar kvartett.

Az olimpiai bajnok férfi staféta ezúttal Liu Shaolin, Burján Csaba, Krueger Cole és Varnyú Alex összeállításban lépett jégre, de így is első lett a negyeddöntőjében. A francia négyes által diktált tempót csak a magyarok tudták tartani, a belga és az ukrán váltó leszakadt. Egy jól sikerült váltással a magyarok később az élre törtek, vezető helyüket pedig a célig biztosan őrizték.

Kiemelt kép: 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik