Sport

Broner: Egy ütés, és kifekszik az a köcsög Pacquiao

A 40 évesen még mindig aktív Manny Pacquiao január 19-én, a Paradise-ban lévő MGM Grand Garden Arénában viszi vásárra a WBA váltósúlyú övét, amit még tavaly nyáron nyert el. Az amerikai Adrien Broner lesz az ellenfele, aki korábban négy súlycsoportban is volt már világbajnok, a legutóbbi két összecsapásán viszont egyszer kikapott Mikey Garciától, a Jesse Vargas ellenit pedig döntetlenre hozták ki.

Pacquiaóra nem jellemző, hogy nagy jósolgatásba kezdene a mérkőzései előtt, most azonban mégis megtette: azt mondta, ki szeretné ütni Bronert – a filippínónak eddig 39 KO-győzelme van karrierje során. A 29 éves amerikait a Fight Type kérdezte a Pacquiao elleni meccsről, valamint riválisa nyilatkozatáról, aki erre azt felelte, hogy fontos lesz a jó időzítés, márpedig abban ő az egyik legjobb. Úgyhogy, ha rakta múlik, nem húzza sokáig a csatát és ő is kiütéssel fenyegetett.

Egy ütés, és kifekszik az a köcsög. Korábban is megtörtént már. Őt nem sok ütéssel kell megverni, hanem jól időzített, kegyetlen bombákkal.

Pacquiaót 1995 óta tartó profi pályafutása során háromszor ütötték ki:

  • Rustico Torrecampo 1996-ban,
  • Medgoen Singsurat 1999-ben,
  • és Juan Manuel Márquez 2012-ben.

Broner ugyan volt már pályafutása során a padlón, de aztán mindig felpattant, eddigi három vereségét pontozással szenvedte el.

A fogadóirodáknál, ahogy a legutóbbi három fellépésén egyaránt, Pacquiao számít az esélyesnek.

Nyitókép: Sarah Stier/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik