Sport

Fucsovics meglepően simán kikapott Ausztráliában

Fucsovics Márton sosem látott magasságban kezdte a hetet, 35. helyen áll ugyanis az ATP világranglistáján, ez karrierje legjobb helyezése. Ezt egy első fordulós győzelemmel ünnepelte meg Sydney-ben, ahol szerdán már a negyeddöntőbe jutás volt a tét.

A hetedik helyen kiemelt magyar játékos a hazai közönség előtt játszó John Millmannal játszott (ő a 38. a világranglistán), aki egy nappal korábban izzasztó csatában jutott tovább. Úgy fest, hogy Millman lendülete kitartott, az első szettben kétszer brékelte Fucsovicsot, így az is belefért, neki, hogy az egyik gémet elbukta adogatóként. 35 perc alatt rendezte le azt első játszmát, melyet 6-3-ra nyert meg.

Fucsovics a második szett elején ismét kapott egy bréket, majd ugyan volt labdája ahhoz, hogy elvegye az ausztrál szerváját nem tudta értékesíteni. Millman brékelőnye kitartott a végéig, így Fucsovics hiába rendezte a sorokat, az ausztrál 4-5-nél a meccs megnyeréséért adogathatott. Ez elég simán ment, semmire hozta ugyanis a gémet, így 1 óra 19 perc alatt legyőzte Fucsovicsot.

A magyar teniszező ezúttal nem volt olyan magabiztos adogatóként, és ellenfele négy bréklabdájából csak egyet tudott hárítani.

Eredmény – Sydney, 2. forduló

John Millman (ausztrál) – Fucsovics Márton (7.) 6-3, 6-4

Fotó: Di Yin/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik