Sport lineup

Chicagóban egy rúgót szidnak, de nagyon

Lamar Jacksonnal, a Baltimore Reavans újonc irányítójával november végén foglalkoztunk egy terjedelmes írásban, amely címében azt a kérdést fogalmazta meg; vajon mennyit ér egy fekete irányító a világ legbrutálisabb ligájában?

A Revans 22 éves irányítója posztja egyetlen újonca az NFL 2019-es rájátszásában érdekelt 12 csapatának úgy, hogy személy szerint a nagy Joe Flaccót szorította ki a kezdőből. Vasárnap este állt igazán mérlegre.

Hogy Jackson még fiatal és csak csiszolatlan gyémánt azt leginkább az bizonyította, hogy az inkább támadósoráról híres Los Angeles Chargers védelme simán levédekezte a hazai közönség előtt játszó futó-irányító passzait három negyeden keresztül. A Ravens 12-0-ra égett a félidőben, amit 12-3-ra szépített a harmadik negyed végére, de Melvin Gordon egy egyyardos TD-vel  a negyedik elején már 18–3-ra módosította az állást.

A végére hiába nyugodott meg Jackson és hozott jobb döntéseket passzainál, amivel két TD-t is szerzett a Ravens, csak szépíteni tudtak. Így a Los Angeles Chargers végül 23-17-el jutott tovább az NFL-rájátszása.

A nap másik meccsén:

A Chicago Bears már 15-10-re is vezetett, amikor Golden Tate, a Philadelphia Eagles játékosa az utolsó percben egy TD-vel megfordította az állást (15–16).

A Bearsnek megmaradt az esélye, lévén a visszahordás után az ellenfél 25-ös vonaláig jutottak, így Cody Parkey lábára bízták a döntést: a továbbjutáshoz csak annyi kellett, hogy 43 yardról berúgja a labdát.

Elsőre sikerült, de az időkérés miatt újra kellett rúgnia. A második kísérletre előbb a tojáslabda a bal kapufán pattant, onnan a keresztlécre, majd kifele a mezőnybe. A Bears kiesett, pont úgy, ahogy a videón a kabalamedve.

Csoda hát, ha korábban azt írtuk, mindenki gyűlöli a milliárdokat leakasztó csodabogarakat? Chicagóban most biztos mindenki Cody Parkey-t szidja, mert kihagyta a kihagyhatatlant, míg Philadelphiában imába foglalják a nevét.

Mindenki gyűlöli a dollármilliókat leakasztó csodabogarakat
Az NFL rúgóin óriási a nyomás: hiába nyernek meccseket, vagy döntenek el Super Bowlokat, ha hibáznak, nincs bocsánat.

NFL, rájátszás, eredmények:

Baltimore Ravens–Los Angeles Chargers 17–23 (0–6, 0–6, 3–0, 14–11)
Chicago Bears–Philadelphia Eagles 15–16 (0–3, 6–0, 0–7, 9–6)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik