Sport lineup

Érvénytelen kosarat ennyire még nem ünnepeltek meg

Az NBA-szezon egyik legőrültebb meccsét játszotta egymással a Chicago Bulls és az Indiana Pacers, a hosszabbításba torkolló összecsapást végül a vendég Pacers nyerte meg 119-116-ra, a 36 pontot szerző Victor Oladipo dobta be a győztes hármast.

A végjáték:

A Bullsnak a ráadás végén volt még egy dobásra ideje, Zach LaVine pedig hihetetlen suögből, fordulatból süllyesztette el a hármast a gyűrűben. Nagy ünneplésbe kezdtek a vendégek, csakhogy több sebből vérzett a dolog: LaVine a dobása előtt rálépett a vonalra és amúgy is a dudaszó pillanata után engedte el a dobást. A kosár így természetesen érvénytelen volt, hiába a chicagói öröm, a meccset az Indiana nyerte.

Az érvénytelen kosár:

Oladipo elképesztő módon bírja a nyomást. Az ESPN statisztikái szerint a mérkőzések hajrájában, amikor csak öt pont a csapatok közti különbség, akkor jön el az ő ideje, ugyanis ekkor 62 százalékos pontossággal dobál, ami a legjobb jelenleg az NBA-ben.

Victor Oladipo még a Paul George-csere keretében került Indianába, tavaly a legtöbbet fejlődött játékosnak választották. Idén ugyan a pontossága kicsit visszaesett, de még így is 20 pont közel átlagol mérkőzésenként.

Eredmények – NBA, alapszakasz

Cleveland Cavaliers – Utah Jazz 91-117

Boston Celtics – Dallas Mavericks 114-93

Chicago Bulls – Indiana Pacers 116-119 – hosszabbítás után

Memphis Grizzlies – Brooklyn Nets 100-109

Miami Heat – Washington Wizards – 115-109

Minnesota Timberwolves – Orlando Magic 120-103

Milwaukee Bucks – Atlanta Hawks 144-112

Phoenix Suns – Los Angeles Clippers 111-121

Los Angeles Lakers – New York Knicks 112-119

Portland Trail Blazers – Oklahoma City Thunder 109-111

Nyitókép: Dylan Buell/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik