Sport

Korábbi sportriporterre bízzák az új állami sportcéget

Lapinformáció szerint a volt Telesport-sportriporter, Mezei Dániel vezeti az előre láthatóan sok milliárd adóforint elköltéséért felelős vállalkozást.

A Sportesemények Szervezéséért, Lebonyolításáért és Sportszolgáltatásért Felelős Nonprofit Kft. néven, hárommillió forint jegyzett tőkével és ötvenmillió forint tőketartalékkal létrehozott új állami cég lesz a hazai rendezésű világversenyek szervezésének tótumfaktuma – írja az nso.hu.

A cégfelügyeletet dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár kapta meg, aki a lap információi szerint a korábban Telesport-sportriporterként, majd a 888.hu újságírójaként és jelenleg a Testnevelési Egyetem Marketing és Pr. Osztály osztályvezetőjeként dolgozó Mezei Dánielt kérte fel a cég vezetésére.

Budapest lesz 2019-ben a sport fővárosa.

Az új Kft., így Mezei a rendezvénysorozat keretében számos kisebb nagyobb esemény lebonyolításáért és sok milliárd adóforint tisztességes elköltéséért lesz felelős.

Az cég kiemelt feladata lesz az asztaliteniszezők (április 21–28.), a vívók (július 15–23.), a kajak-kenusok (augusztus 21–25.) és az öttusázók (szeptember 3–9.) világbajnokságának megszervezése.

(Nyitóképen: Mezei Dániel, Fotó: MTI Fotó: Földi Imre)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik