Sport

Még soha nem történt olyan a magyar sportban, mint idén februárban

A 2018-as különleges esztendő a magyar sport történelmében; a februári, Phjongcshangban megrendezett téli olimpiai játékokon a Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Knoch Viktor és Burján Csaba összetételű magyar rövidpályás gyorskorcsolyaváltó megszerezte hazánk első, történelmi aranyérmét.

Elevenítsük fel ezt az óriási sikert!

A magyarok az elején próbáltak az élre állni és diktálni a tempót, de az előfutamok során olimpiai rekordot (6:34.510) korizó dél-koreaiak átvették a vezetést, majd a kínaiak álltak az első helyen. A mezőny egyébként nagyon egyben volt.

Féltávnál a harmadik helyen voltunk, közben pedig az éllovas Dél-Korea kicsúszott. A házigazdák nagyon leszakadtak, így bő tíz körrel a vége előtt háromszereplőssé vált a verseny. Az utolsó nyolc körnek a második helyről vágtunk neki, de óriási csata volt a dobogós pozíciókért.

Volt egy trükkös váltásunk, amivel igen kedvező helyzetbe kerültünk, Liu Shaolin Sándor pedig behozta az első helyre a magyar váltót, olimpiai csúcsot jelentő idővel (6:31.971)!

Az elsőkre mindig mindenhol emlékeznek, márpedig a phjongcshangi volt Magyarország első aranyérme a téli olimpiák történetében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik