Sport lineup

Visszatért a pályára a klubhűség utolsó mohikánja

Phoenix Suns-Dallas Mavericks meccset rendeztek az NBA csütörtök játéknapján, amely nem elsősorban a végeredmény (99-89 ) miatt marad emlékezetes, sokkal inkább Dirk Nowitzki miatt.

A Dallas Mavericks német legendája korábbi bokaműtétje miatt nem volt eddig bevethető. A Suns ellen azonban újra pályára lépett. A 40 éves kosaras a Milwaukee Bucks kilencedik választottjaként mutatkozott be az NBA-ben még 1998-ban, de innen azonnal a Dallas Maverickshez szerződött. Azóta is ott játszik.

Visszatérésével a 21. szezonját kezdte meg a dallasiakkal, ami ligarekord, ugyanis még egyetlen játékos sem töltött ilyen hosszú időt egy klubnál.

A német erőcsatár bemutatkozó mérkőzése két pontot dobott a ligautolsó Phoenix Suns vendégeként. A arizonaiaknak ez csupán az ötödik győzelmük volt a szezonban, viszont a 15 sikerrel és 12 vereséggel álló Mavericks ellen már a második.

A forduló további érdekessége, hogy James Harden 50 pontot, 10 lepattanót és 11 gólpasszt szerzett a Los Angeles Lakers ellen és ezzel nagyban hozzájárult a Houston Rockets 126-111-es sikeréhez.

(Nyitókép:Christian Petersen/Getty Images/AFP)

NBA, alapszakasz, eredmények:

hoenix Suns-Dallas Mavericks 99-89
Houston Rockets-Los Angeles Lakers 126-111
San Antonio Spurs-Los Angeles Clippers 125-87
Orlando Magic-Chicago Bulls 97-91

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik