Sport

A kézi-Eb-be is bekavartak a francia zavargások

A párizsi zavargások miatt szombatról vasárnapra halasztották a Franciaországban zajló női kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének két nantes-i mérkőzését.

Az Eb  szervezőinek pénteki közleménye szerint a tervezett tüntetések miatt nem lesz megközelíthető a nantes-i sportcsarnok, ezért az európai szövetség (EHF) és a szervezőbizottság – a helyi és a nemzeti hatóságokkal történt egyeztetések után – kénytelen volt a halasztás mellett dönteni.

A módosítás értelmében a házigazda és világbajnok francia válogatott vasárnap 15 órától játszik Svédországgal, az olimpiai címvédő orosz csapat pedig 18 órától mérkőzik Szerbiával.

A kormány adó- és szociális politikája ellen tiltakozó, úgynevezett sárgamellényes mozgalom november 17-én útblokáddal kezdődött megmozdulásain eddig négyen vesztették életüket és több százan megsérültek. Szombaton 89 ezer biztonságit mozgósítanak Franciaország-szerte a sárgamellényesek újabb tüntetése miatt.

89 ezer biztonságit mozgósítanak szombaton Franciaországban
Újabb tüntetést szerveztek a sárgamellényesek.

A párizsi zavargások miatt a francia labdarúgó-bajnokság hétvégi fordulójában hat mérkőzés is elmarad.

A kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének magyar érdekeltségű csoportját Nancyban egyelőre nem érintik a tüntetések. 

A torna legjobb hat csapata jövő pénteken és vasárnap Párizsban lép pályára, ott rendezik ugyanis az elődöntőket és a helyosztókat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik