Sport

Bukott, majd a penge szétvágta a magyar válogatott koris lábát

Sziliczei-Német Rebeka 1500 méteren bukott és egy korcsolyapenge úgy megsebesítette a lábát, hogy kórházba szállították, így a magyar női váltó nem tudott rajthoz állni a rövidpályás gyorskorcsolyázók idénybeli harmadik, Almatiban zajló világkupa-állomásán.

Ezt leszámítva a magyarok jól szerepeltek a kazahsztáni viadal pénteki selejtezőiben, ugyanis öten mindkét számukban továbbjutottak a futamukból, ketten pedig egy távon léptek a következő körbe.

  • Liu Shaoang 500 és 1000,
  • Varnyú Alex 1000 és 1500,
  • Liu Shaolin Sándor, Burján Csaba és Jászapáti Petra 500 és 1500 méteren,
  • Bácskai Sára Luca és Krueger Cole 1500 méteren

vette sikerrel az első akadályt.

A két rövidebb távon a továbbjutók a negyed-, míg a leghosszabbon az elődöntőbe kerültek, ahova a búcsúzók még reményfutamokból biztosíthatják helyüket.

Az egyéni sikerek mellett a legutóbbi vk-fordulóban győztes vegyes és férfi váltó is elődöntős. Előbbi Bácskai, Jászapáti, Liu Shaolin, Varnyú összeállításban futammásodikként, utóbbi pedig olimpiai bajnokhoz méltó módon futamgyőztesként. A világcsúcstartó férfi négyesben az ötkarikás aranyérmes Liu fivérek és Burján mellett Krueger kapott lehetőséget.

Szombaton az 1000 és 1500 méter küzdelmeit, valamint a váltók elődöntőit bonyolítják le, vasárnap pedig az 500 mellett újabb 1500 méteres versenyt rendeznek, továbbá a staféták fináléi szerepelnek a programban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik