Sport lineup

Még csak 20 éves, de máris kikészíti a világ legjobb kapusait

Fantasztikus produkcióval koronázta meg novemberi teljesítményt Patrik Laine, a Winnipeg Jets finn csatára. Csapata 8-4-re győzött a St. Louis Blues ellen, és Laine öt góllal járult hozzá a sikerhez.

Ebben a hónapban ez volt a harmadik mesterhármasa a 20 éves finn támadónak, aki 11 gólt szerzett legutóbbi négy meccsén, és 19 góljával immár vezeti a góllövőlistát.

Az elmúlt 11 évben csak ketten voltak képesek hasonlóra az NHL-ben, Johan Frantzen 2011-ben a Detroit, Marian Gaborik 2007-ben a Minnesota színeiben jutott el öt gólig egy meccsen.

“Akárhogy értem a koronghoz, mindig bement. Vannak ilyen esték, amikor egyszerűen minden sikerül az embernek. Nem gondoltam NHL-rekordra a meccs előtt, csak szerettem volna gólt szerezni” – szerénykedett Laine, aki öt lövésből ütötte az öt gólt.

177 mérkőzést számláló NHL-es pályafutása során ez volt a hetedik alkalom, amikor legalább három gólt szerzett, és ilyen fiatalon csak Wayne Gretzky volt képes ennél többre, aki 210 találkozó alatt 12 mesterhármast hozott össze.

Az idei három triplázása azt jelenti, hogy a modern éra, vagyis az 1943-1944-es idény óta a hatodik játékos lett, aki a szezon első 22 meccsén háromszor is háromgólos estét zárt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik