Sport

Kovacsics Anikó: Holtponton voltam és érzem még a nyomait

Kovacsics Anikó, a magyar női kézilabda-válogatott csapatkapitánya az M1 aktuális csatornán nyilatkozott szerdán. A Ferencváros irányítója elárulta, az őszi idény megviselte, mivel a bajnokság mellett a Bajnokok Ligájában is helyt kellett állnia, miközben számos sérüléssel bajlódott.

Hazudnék, ha azt mondanám, nagyon jó állapotban érzem magam. Be kell vallanom, holtponton voltam, és érzem még a nyomait, de talán már túlléptem rajta

– mondta az irányító, de azt is hozzátette, nagyon jó érzés belegondolni, kik voltak eddig a magyar női válogatott csapatkapitányai, akiknek a nyomdokába lépett.

A mostani keret tagjai közül Kovacsics szerepel a legrégebben a nemzeti csapatban, és reményei szerint tapasztalatával tud is segíteni a társainak. A Fradi irányítója a nehezén túl van és nagyon várja már az Európa-bajnokságot.

Nagyon várom ezt az Európa-bajnokságot, élesnek kell lenni a jövő szombati kezdésre. Ha minden összeáll, akkor lehet esélyünk kiemelkedő eredmény elérésére, de már a csoportban is nagyon jó ellenfelekkel találkozunk. Azt a hozzáállást és csapatszellemet várom, ami a legutóbbi mérkőzéseinken jellemzett minket

– mondta a 27 éves kézilabdázó, akinek ez lesz a nyolcadik felnőtt világversenye.

A franciaországi Európa-bajnokságon a magyar csapat jövő szombaton játssza első mérkőzését a C csoportban, Montbéliard-ban, ahol sorrendben Hollandiával, Horvátországgal és Spanyolországgal találkozik.

A magyar válogatott csütörtöktől vasárnapig az Oslóhoz közeli Fornebuban sorra kerülő hagyományos Möbelringen Kupán készül, és sorrendben az Európa-bajnok norvégokkal, a világbajnok franciákkal, majd a dánokkal mérkőzik meg.

Nyitókép: Czagány Balázs/MTI

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik