Sport

Még egy évet bevállal, de utána visszavonul a dartslegenda Raymond van Barneveld

Raymond van Barneveld hétfőn bejelentette, hogy a 2020-as dartsvilágbajnokság – amely 2019 decemberében kezdődik – lesz az utolsó versenye. Közleményében azt írta, már régóta a sportágban van és motivációját vesztette, így jobbnak látja, ha befejezi.

Egy ideje már nem megy olyan jól, az elmúlt két három évben már nem jöttek a sikerek, leszámítva a Világkupa-győzelmeket Michael van Gerwennel. A következő lesz a 35. szezonom a profik között, és az utolsó. Már nem nyerek tornákat. Nem tudom az okát, de elég sok minden történt velem a magánéletemben is, a testem pedig már nem százszázalékos. Nincs meg a motivációm és az erőnlétem, hogy továbblendüljek. Lehet, hogy van még bennem pár trófea, amit szenzációs lenne megnyerni – de már nem tudom ezt csinálni hétről hétre

– idézi a BBC a hollandot.

Az 51 éves Barney, aki igazi közönségkedvenc a sportágban, azon három dartsos egyike, akik öt alkalommal is világbajnokok voltak (négyszer a BDO-nál, egyszer a PDC-nél). Pályafutása során összesen 29 különböző trófeát nyert a PDC égisze alatt, és ő az első, akinek volt kilenc nyilas kiszállója a Premier League-ben és a vébén is. Összesen öt kilencnyilasa volt.

A PDC-vébék történetének első kilencnyilasa az övé, még 2009-ből:

Nyitókép: Elmar Kremser / SVEN SIMON

Ajánlott videó

Olvasói sztorik