Sport

Megvan a magyar csapat a rövidpályás úszó-vébére

A Magyar Úszó Szövetség elfogadta Sós Csaba szövetségi kapitány előterjesztését, így tizenhárom versenyző alkotja a rövidpályás világbajnokságra Kínába utazó magyar válogatottat.

A MÚSZ szerdai közleménye szerint a december 11. és 16. között Hangcsou városában megrendezendő vébén tíz férfi és három női versenyző vesz majd rész. Ott lesz Hosszú Katinka is, aki két éve Windsorban hét aranyérmet szerzett. Ha ezt a teljesítményét ezúttal akár csak megközelíti, könnyen elnyerheti az Év úszója címet is, melyet a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA pontszámítása alapján ítélnek oda.

Rajta kívül még Kapás Boglárka tűnik komolyabb éremesélyesnek, továbbá a férfiaknál a 2014-ben 400 gyorson világbajnok Bernek Péter, illetve az elmúlt időszakban Nizzában készülő és kiváló időket szállító Gyurta Gergely.

A világbajnokságot vélhetően kihagyja Hosszú legfőbb riválisa, a svéd Sarah Sjöström, de mellette több európai sztár sem utazik a Távol-Keletre, így a britek olimpiai bajnok mellúszója, Adam Peaty sem áll rajtkőre Kínában.

A magyar csapat

    nők:
Hosszú Katinka, Kapás Boglárka, Sztankovics Anna
    férfiak:
Bernek Péter, Biczó Bence, Dudás Dániel, Földházi Dávid, Gyurta Gergely, Horváth Dávid, Kalmár Ákos, Kenderesi Tamás, Lobanovszkij Maxim, Telegdy Ádám.

Tartalék: Tekauer Márk (amennyiben Kenderesi Tamás kisebb vállsérülése miatt nem vállalja)

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik