Sport

Birkózó-vb: sorra verték a magyarokat hétfőn

A harmadik versenynap sem indult jól magyar szempontból a budapesti birkózó-világbajnokságon, miután Asarin Roman, Lukács Norbert, Dollák Tamara és Galambos Ramóna is vereséggel kezdett. Hétfő délelőtt egy magyar győzelem született, Olejnik Pavlo mérkőzés nélkül jutott be a legjobb nyolc közé.

A 21 éves ukrajnai születésű, ám Magyarországon élő Asarin vasárnap kiválóan küzdött, hétfőn azonban a dél-koreai Li Szeung Csul ellen nem volt elég elővigyázatos a szabadfogásúak 65 kilogrammos kategóriájában. Ugyanebben a kategórában Lukács rögtön a világ- és Európa-bajnok örmény Devid Szafarjant kapta és bár nagyon szoros meccset vívott vele, alulmaradt. A magyar birkózó még a keddi vigaszági folytatásban bízhat, amihez Szafarjan döntőbe jutására van szükség.

Dollák Tamara (kékben) és a mexikói Alejandra Romero Bonilla Fotó: MTI/Czagány Balázs

A junior korú Dollák Tamara elveszítette selejtezős mérkőzését a nők 59 kilogrammos kategóriájában, így már csak a vigaszági folytatásban reménykedhet a budapesti birkózó-világbajnokságon. A mexikói Alejandra Romero Bonilla ellen bátran küzdött a 19 éves magyar dzsúdós, de nem volt reális esélye a győzelemre.

Szorosabb meccsre számítottam ennél, de sajnos az első menetben már nagy hátrányba kerültem. Úgy éreztem, nem verhetetlen ellenfél a mexikói, voltak is lehetőségeim az akcióra, de nagyon jól védekezett a második szakaszban, sajnálom

– értékelt a meccs után a 19 éves újpesti tehetség, akinek a vigaszági folytatáshoz a mexikói fináléba jutására van szüksége.

Galambos Ramóna, aki 2016-ban Európa-bajnoki bronzérmes volt és világbajnoki ötödik szintén brutálisan erős ellenfelet kapott az amerikai Jacarra Winchester személyében. Sajnos nem a magyar birkózó kezdett jobban, de szépen visszajött a meccsbe, ám egy meggondolatlan támadás után csípődobással újra nagy előnyre tett szert, majd taktikusan védekezve hozta a győzelmet Winchester.

Meg akartam nyerni ezt a meccset, nagyon el vagyok keseredve. Az elején nem lett volna szabad a kétes helyzetekbe belemenni. Ő fizikailag erősebb, az első menetben biztonságosan kellett volna birkóznom

– mondta az MTI-nek könnyeivel küszködve a 22 éves birkózó.

A hétfő délelőtti mérkőzések során így egyedül Olejnik Pavlo tudott nyerni, a hoosított, 97 kilós birkózó ellenfele, az argentin Ricardo Baez nem jelent meg a mérkőzésen, így automatikusan a legjobb nyolc közé került. Negyeddöntős ellenfele a kanadai Jordan Steen lesz.

Nyitókép: MTI/Czagány Balázs

Ajánlott videó

Olvasói sztorik