Sport

Végigverték a magyarok Európát

Két arany-, két ezüst- és négy bronzéremmel zárt a magyar kick-box válogatott a Pozsonyban rendezett kick-light, low-kick és K1 Európa-bajnokságon. A Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) tájékoztatása szerint

az első helyen végzett a WAKO világszervezet idei világkupa-sorozatát nemrég megnyerő Veres Roland és a májusi budapesti vk legeredményesebb magyarja, Busa Andrea.

Utóbbi testvére, Busa Gabriella a döntőben orrtörés miatt nem tudott budapesti vb-címe után Eb-elsőséget is szerezni. Szintén ezüstérmes lett Gremen Petra. Bronzéremmel térhet haza Szlovákiából Zsarkó Dániel Péter, Bálint Zoltán, Vida Ádám és Osváth Dóra. Valamennyi magyar érmes a kick-light szabályrendszerből került ki, low-kickben és K1-ben ezúttal nem sikerült magyar versenyzőnek dobogóra állnia.

A sportágban a hét szabályrendszer kezelhetősége miatt két Európa-bajnokságot rendeznek egy évben. A pointfighting, light-contact, full-contact és zenés formagyakorlat szakágakban november 17. és 25. között Mariborban avatnak kontinensbajnokokat.

A nyitóképen Veres Roland ünnepel. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik