Sport

Teqball-vb: két magyar ezüst és egy székely arany a mérleg Franciaországban

Október 12-13-án a franciaországi Reimsben rendezték meg a második Teqball Világbajnokságot, ahol 42 ország 91 sportolója mérte össze tudását a Teqball asztal mellett. A magyar színeket párosban a címvédő, tavalyi világbajnok Blázsovics Ádám és Bányik Csaba, illetve egyéniben Sipos Árpád, az idei magyar bajnok képviselte.

Előzetesen dobogót vártak tőlük, és nem is kellett csalódnunk a magyar versenyzőkben, hiszen a páros és Sipos is döntőt játszhatott.

Először Sipos lépett asztalhoz, aki a román zászló alatt versenyző székely Szécsi Barnával találkozott. Szécsi végig uralta a meccset, Sipos rengeteg hibát vétett, így relatíve gyorsan, két sima szettben (20-11, 20-15) székely világbajnokot avattak!

Blázsovicsék montenegrói duóval mérkőztek az aranyért. Az első szettet kiváló játékkal nyerték, ám a második játszma felénél visszaesett a játékuk, így a montenegrói csapat kiegyenlített. A döntőszettet a magyarok kezdték jobban, Blázsovicsék hamar elhúztak, ám 7-2-ről még sikerült felzárkózniuk 7-6-ra, majd 8-8-nál kiegyenlítettek.

Aztán, amikor már minden jónak tűnt 11-8-nál, 13-11-re fordított a montenegrói csapat, időt is kellett kérnie a Blázsovics-Bányik kettősnek. A szünet nagyon jót tett, 14-14-nél döntetlenre állt a találkozó.

Csakhogy aztán három pontot nyert zsinórban a Marojevic-Mitro kettős, és úgy tűnt, eldőlt a vb-döntő. Bányik 18-17-re hozta fel a csapatot, de 19-17-nél Montenegró került meccslabdához – jött a dráma, kettő meccslabdát is sikerült hárítani, 19-19-nél folytatódott a döntő.

Még egy harmadikat is sikerült hárítani, ám negyedjére, 23-22-nél már befejezték a montenegróiakat, így idén Montenegró nyerte a páros Teqball-világbajnokságot.

Ahogy azt a tavalyi budapesti világkupán már láthattuk, a világbajnokságot ezúttal is számos látványos program színesítette. Az idei Teqball Stars Game-en például igazi sztárparádé lesz, ahol a Teqball nagykövetei, a reimsi születésű Robert Pirès világ- és Európa-bajnok francia válogatott labdarúgó, illetve honfitársa, William Gallas, a Chelsea, Arsenal és Tottenham volt játékosa, Simão Sabrosa, a portugál válogatott egykori szélvészgyors szélsője, valamint a világhírű, kétszeres világ- és háromszoros francia freestyle világbajnok, Sean Garnier mérte össze tudását.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik