Sport

Milliókra büntették a DVTK-t a szlovák ultrák miatt

Szeptember végén a DVTK kikapott a Zólyom ellen a szlovák Extraligában, ám nem az 5-0-ás kiütés, hanem a meccset követő rendbontás került be a hírekbe. A DVTK szerint az egész előre el volt tervezve, a Jégkorongblog szerint a harmadik harmad előtt zólyomi huligánok a kordonokat áttörve verekedést kezdeményeztek a biztonságiakkal, illetve rárontottak a közeli hazai szektorban helyet foglaló békés, ártalmatlan szurkolókra. A DVTK akkor arra kérte a szurkolóit, hogy ne utazzanak el a Gyetva elleni idegenbeli mérkőzésre, és a szlovák klubot is arra kérték, hogy ne árusítsanak jegyeket a vendégszektorba.

A szlovák jégkorongszövetség fegyelmi bizottsága most hozott ítéletet, mi szerint a Zólyomot 1500 euróra (kb. 480 ezer forintra), a Diósgyőrt viszont 7 ezer euróa (kb. 2,2 millió forintra) bünteti.

A fegyelmi bizottság szerint a Miskolc a mérkőzés rendezőjeként minimalizálhatta volna a következményeket, ha korábban reagál a huliganizmusra. A biztonsági szolgálat és a rendezők nem léptek fel kellő eréllyel, késlekedtek, a hazai rendezőknek az első konfliktus után, amely a büfénél zajlott le, ki kellett volna üríteniük a vendégszektort, de csak később hívták be a csarnok előtt készenlétben várakozó rendőröket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik