Sport lineup

Emlékezzünk erre a dobásra, mert innentől Super Bowl-esélyesnek számít a Chiefs

Patrick Mahomes megmutatta, tud ő lenni a különbség.

Az NFL negyedik fordulójának utolsó meccsén az elképesztő tempót diktáló Chiefs és a közepesen kezdő Broncos csapott össze egymással több mint 75 ezer néző előtt a denveri Mile High Stadionban.

A találkozó mindkét csapat szempontjából fontos volt: a Kansas a tökéletes mérleg (a meccs előtt 3-0-val álltak) megtartásáért küzdött, a Broncos pedig végre eldönthette, hogy jól kezdi-e a szezont vagy csak közepesen.

A mérkőzés nem úgy kezdődött, mint ahogy azt idén megszokhattuk: Patrick Mahomes profi karrierje során először nem tudott TD-t szerezni a nyitó drive-ból. A denveri védelem nagyon felkészült a fiatal irányítóból, remekül vették ki a játékból őt és az elkapóit is. A hagyományosan jó Broncos-védelem mellé felzárkózott a Case Keenum vezette offense is, sőt, egy újonc Phillip Lindsay néha úgy ment át a vendégek védelmén, mintha csak bójákat kerülgetne.

A Chiefs próbálta tartani a lépést, de a 4. negyedre már 10 pontos hátrányba kerültek.

A Broncos védői az eddig remekelő Mahomest jól sietették, az irányító emiatt sokszor kiszorított helyzetből volt kénytelen passzolni. Hogy mennyire jól zárták a passzsávokat jól mutatja, hogy az utolsó negyedig az egyetlen Kansas-TD egy irányító-futásból született. Akárhogy is, a záró játékrészben Mahomes olyan üzemmódba kapcsolt, amibe ebben a ligában nagyjából csak Tom Brady tud.

Innentől kezdve minden egyes drive-ból előrehaladás történt, az újonc irányító gépként szórta a kicentizett, utolsó pillanatban elengedett passzokat.

A hajtásnak meg is lett az eredménye: Travis Kelce TD-je után az utolsó percekre már csak 3 pontos Chiefs-hátránnyal fordultak a csapatok. Ekkor Patrick Mahomes egyetlen passzal megmutatta, hogy képes akár egyedül is eldönteni meccseket.

3:13 volt hátra, amikor a Kansasnek mindenképp haladnia kellett előre, különben esély sem maradt volna a fordításra. A snap után a Broncos védői úgy mentek át a Chiefs támadófalán, mint forró kések a vajon, így Mahomes-nak megint futnia kellett, ráadásul a pálya bal szélére, ahol egy jobbkezes irányítónak meg kell hazudtolnia az anatómia szabályait, ha el akarja dobni a labdát.

Mahomes 22 éves rookie fejjel inkább azt választotta, hogy átveszi a rosszabbik kezébe a labdát és ütemtelenül átdobja a csapattársának.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Checkdown (@thecheckdown) on Oct 1, 2018 at 8:02pm PDT

A passzból végül meglett a first down, a támadásból viszont touchdown nem született. Ez a bravúr mégis fontos volt, mert beindult a Kansas, az ezt követő támadásban a Chiefsnek nagyon ment, hatalmas léptekkel haladtak az endzone felé, nem tudtak hibázni, a végén pedig Kareem Hunt megszerezte a győzelmet érő TD-t.

A végeredmény így 23-27 lett, továbbra is veretlen a Kansas City Chiefs.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik