Sport lineup

Közel egy év után tért vissza horrorsérüléséből az amerikai szupersztár

Magyar idő szerint szombat hajnalban megkezdődött az észak-amerikai kosárliga, az NBA előszezonja, és rögtön egy nagy visszatérőnek örülhettünk: 2017 októbere, a tavalyi NBA-szezon nyitómeccse óta először lépett pályára a Boston Celtics 28 éves kosarasa, Gordon Hayward.

Horrorsérüléssel indult a szezon az NBA-ben - videó (18+)
Szörnyű jelenetek a szezon első meccsének ötödik percében.

A Cleveland Cavaliers ellen sípcsont- és bokatörést szenvedő sztár hosszú rehabilitáción van túl, ám nagyon úgy tűnik, most már valóban játékra kész. Így történt hát, hogy csapata első, Charlotte Hornets elleni mérkőzésén kezdőként kapott helyet.

Hayward nem is vallott szégyent, az előszezonból természetesen nem szabad levonni komolyabb következtetéseket, így a 22 perc alatt 10 pont egy szolíd visszatérésnek pont megfelelő.

A Bostonban amúgy a csapat legnagyobb sztárja, Kyrie Irving is most játszott először térdműtét óta, és ő is 22 percet kapott – kilenc ponttal, négy pattanóval és négy gólpasszal jelentkezett.

A meccset amúgy a Hornets nyerte 104-97-re, míg a nap másik találkozóján a Philadelphia 76ers simán, 104-84-re verte az ausztrál Melbourne Unitedet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik