Sport

„Hosszú Katinka időeredményei meglehetősen közepesek”

A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka halmozta az aranyakat a Világkupa-állomásokon, ám a korábbi szövetségi kapitány szerint érdemes helyén kezelni a dolgokat. Hargitay András a Borsnak elmondta, hogy Hosszú új segítője, Petrov Árpád nyugalmat hozott a sportoló életébe, és képes motiválni az elmúlt évben padlót fogó úszót.

Hellyel-közzel én is úgy vé­lem, hogy Katinka jó úton jár. Vi­szont nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy erősen foghíjas mezőnyben aratja Vk-győzelmeit, ráadásul az időeredményei is meglehetősen közepesek. Et­től függetlenül nem vitás, hogy át­vitt értelemben Pet­rov­nak sikerült visszahoznia Katinkát az élők sorába

– mondta a lapnak az 1972-es olimpiai bronzérmes, háromszoros világbajnok vegyesúszó Hargitay.

A 62 éves szakember szerint Petrov merőben más stílust képvisel, mint Shane Tusup, mert a két ember teljesen más vérmérsékletű.

 Petrovot aligha látják majd üvöltözni a medence szélén. (…) A korábbi edzésnaplók segítséget jelenthetnek Árpádnak, de mindenképp az ő érdeme, hogy tudja motiválni a sztárúszónkat. Akkor lehetünk majd nyugodtak, ha Katinka 2019 júliusában a kvang­dzsui vb-n is dobogós helyezéseket szerez, mert abból már lehet messzemenőbb következtetéseket is le­vonni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik