Sport

Stollár óriási fordítással nyert Taskentben

Stollár Fanny győzelemmel folytatta szereplését a Taskentben zajló 250 ezer dollár (68,5 millió forint) összdíjazású keménypályás női tenisztornán: a magyar játékos a főtábla első fordulójában szetthátrányból fordítva nyert a japán Nara Kurumi ellen.

A világranglistán 158. helyezett Stollár számára rosszul kezdődött a hétfői találkozó, Nara (138.) az első játszmában egy brékkel 3:0-ra elhúzott, majd 34 perc alatt szettelőnybe került. A második játszma a magyar teniszező újabb elbukott szervagémjével folytatódott, de 0:2 után Stollár sorozatban öt játékot nyert meg, és 38 perc alatt kiegyenlített.

A záró szettben ismét elbukta az első szervajátékát, japán riválisa viszont nem tudott élni a 2:0-s előnyével. Stollár azonnal “visszabrékelte” őt, majd 2:2 után úgy lett 4:3 neki, hogy egyikük sem tudta megnyerni a szervagémjét. A magyar játékos aztán könnyedén lezárta az 1 óra 47 perces mérkőzést.

Stollár a nyolcaddöntőben az orosz Vera Zvonarjova és a harmadikként rangsorolt szlovén Tamara Zidansek párharcának győztesével mérkőzik meg. A 34 éves orosz – aki szabadkártyával indult a tornán – 134., a 20 éves szlovén 74. a világranglistán.

Stollár az orosz Anna Blinkova oldalán párosban az Irina-Camelia Begu, Raluca Olaru román duó ellen kezd kedden.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik