Sport

Póta már biztosan érmes az Eb-n

Póta Georgina és svéd társa, Matilda Ekholm bejutott az elődöntőbe női párosban, így már biztosan érmet szerez az alicantei asztalitenisz Európa-bajnokságon.

Póta – aki 2008-ban Tóth Krisztinával lett Európa-bajnok – és Ekholm első kiemeltként, a másik oldalon a német Sabine Winter pedig a szám kétszeres bajnokaként lépett asztalhoz, 2013-ban ugyancsak mostani párjával, Petrissa Soljával, két éve, Budapesten pedig Kristin Silbereisennel nyerte meg az Eb-t.

A magyar, svéd kettős háromszor is szettelőnybe került, a rivális azonban mindháromszor egyenlíteni tudott. A döntő játszmában végig Pótáék vezettek és már az első meccslabdát sikerült értékesíteni. A találkozó 1 óra 6 percig tartott.

A délutáni (16.15 óra) elődöntőben a Sofia Polcanova, Jana Noszkova osztrák, cseh kettős lesz Póta és Ekholm ellenfele. A finálét vasárnap rendezik.

A 33 éves Póta egyesben a legtovább jutott a magyarok közül, a szombati nyolcaddöntőben azonban kikapott 4-0-ra Petrissa Soljától.

Eredmény – női páros, negyeddöntő

Póta Georgina, Matilda Ekholm (magyar, svéd, 1.)-Sabine Winter, Petrissa Solja (német, 7.) 4-3 (9, -7, 10, -5, 9, -10, 8)

Nyitókép: MTI/EPA/Christian Bruna

Ajánlott videó

Olvasói sztorik