Sport

Már a vb-nyolcaddöntőben búcsúzott az olimpiai bronzérmes Csernoviczki Éva

A 48 kilogrammos Csernoviczki Éva második mérkőzésén vereséget szenvedett, ezzel befejezte szereplését az olimpiai kvalifikációs bakui cselgáncs-világbajnokságon.

Az olimpiai bronzérmes Csernoviczki az orosz Szabina Giljazova után a portugál Catarina Costával találkozott, aki idén megnyerte az antalyai Grand Prix-t. Első összecsapásukon a 31 éves magyar eleinte többet kezdeményezett, tíz évvel fiatalabb ellenfelét kétszer is intették, ám hamarosan mindketten két figyelmeztetésnél tartottak. A négyperces mérkőzésidő lejártakor a bíró váratlanul ismét megintette passzivitásért Csernoviczkit, ami egyben a leléptetését jelentette.

Az ellenfelemnek volt két indítása, és közben lejárt az idő. Talán igazságosabb lett volna, ha hagyják aranypontig menni a küzdelmet, hogy dobással döntsük el. Nagyon felpörgött a dzsúdó, hamar osztják az intéseket, a négy perc nem olyan sok egy világbajnokságon, főleg ha két azonos szintű versenyző küzd meg egymással. Jobb lett volna ipponnal kikapni, mert akkor azt mondom, hogy jobb volt az ellenfél

– mondta csalódott cselgáncsozó.

Costáról elmondta, edzőtáborokból ismeri a portugált, és az volt a taktikája, hogy lefogja riválisa jobb kezét. Kifejtette, amikor ez sikerült, akkor uralta a mérkőzést, ám amikor Costa meg tudta fogni a hajtókáját, akkor próbálkozott válldobásokkal.

Nem végeztem elöl itt a vb-n, ez azt jelenti, hogy muszáj mennem versenyekre pontokat gyűjteni. Hosszú menetelés lesz még, bízom benne, hogy ott leszek Tokióban.

Szabó Csaba (60 kg) korábbi búcsúját követően nem maradt versenyben magyar dzsúdós a csütörtöki napon.

A vb pénteki versenynapján 66 kilogrammban Gorjanácz Zsolt, 52 kilóban pedig Pupp Réka és Knetig Emőke képviseli a magyar színeket Bakuban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik