Sport

Világbajnok fitneszmodellel készül a magyar autóversenyző

Nagy Norbertben sokan Michelisz Norbert utódját látják, és a fiatal pilóta a túraautó-világbajnokság, a WTCR szlovákiai futamán második helyezést ért el Gabriele Tarquini mögött.

A július közepén lebonyolított szlovákiai versenyhétvége óta szünetelt a WTCR, és Nagy nem töltötte tétlenül a nyári szünetet, keményen edzett,

méghozzá a világbajnok fitneszmodell és személyi edző Zsigmond Regina segítségével.

“Norbi egyáltalán nem számít kezdőnek, hiszen aktív autóversenyző, korábban pedig intenzíven sportolt, ezért haladó programot raktam össze neki, ami heti három súlyzós edzést tartalmaz. Fontos, hogy még az eddigieknél is jobban bírja a terhelést az autóban a szezon hátralévő párás, esetenként forró ázsiai helyszínein. Ezen dolgozunk most együtt” – árulta el a közös munka legfontosabb szempontjait Zsigmond Regina, aki 2015-ben a WBPF világbajnoki címét szerezte meg 160 cm alatti kategóriában.

A lábnapot sem hagyták ki. Fotó: Nagy Norbi Média

Nagy megjegyezte, folyamatosan szinten kell tartania az állóképességét, mert értékes tizedeket veszíthet, ha elkezd fáradni.

“A WTCR szezonjának első felét nagyon élveztem, főleg az európai helyszíneket záró szlovákiai hétvégét, amikor a fordított rajtrácsos futamon második lettem. A túraautózás nagy öregjeivel, Tarquinivel és Yvan Mullerrel együtt dobogón állni fantasztikus érzés. Az ázsiai helyszíneken is jó lenne folytatni a jó szériát, az én fizikai felkészülésemen ez biztosan nem fog múlni”.

A WTCR szeptember utolsó hétvégéjén a kínai Ningbóban folytatódik. Utána szintén kínai helyszínre, Vuhanba látogat a sorozat október 5-7-én. Október 27-28-án Japán és a legendás szuzukai pálya következik, majd Makaóban (november 15-18) zárul a túraautó-világkupa 2018-as szezonja. Nagy 18 pontjával a 21. helyen áll összetettben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik