Sport

Mutatjuk a Davis Kupa-csapatunk beosztását

A csütörtöki sorsolás alapján pénteken 15 órakor Piros Zsombor (419. az egyéni világranglistán) kezd Jíri Vesely (91.) ellen a Magyarország-Csehország tenisz Davis Kupa Világcsoport osztályozón. Ezután Valkusz Máté (271.) játszik Lukas Rosollal (185.).

A szombati páros 16 órakor kezdődik a Lurdy Ház parkolójában kialakított salakpályán. Erre a találkozóra magyar részről Borsos Gábort (853.) és Nagy Pétert (608.), míg a cseh csapatból Roman Jebavyt (páros világranglista helyezése 47.) és Adam Pavlaseket (egyéni: 219.) nevezték.

Vasárnap 13 órától előbb Valkusz Máté mérkőzik meg Jíri Veselyvel, majd ezt követi a Piros Zsombor-Lukas Rosol összecsapás. A sorsolást követő sajtótájékoztatón Köves Gábor szövetségi kapitány azt mondta, hogy a párosra eredetileg Balázs Attilát és Borsos Gábort nevezte volna, ám sérülése miatt Balázst végül csak az eredmény alakulásától függően fogja szerepeltetni.

Nem akarom Attila egészségi állapotát kockáztatni, ha a szombatot nulla-kettőről kezdjük, akkor biztos nem fogom beállítani

– jelentette ki Köves, aki hozzátette: Borsos és Nagy többször játszottak már együtt, sőt, tornát is nyertek, s mivel szerdán is meggyőző játékot mutattak, ezért döntött mellettük.

A cseh csapat sajtótájékoztatóján Jaroslav Navrátil szövetségi kapitány elég magabiztos volt.

Örülünk annak, hogy a magyarok két legjobbja, Fucsovics Márton és Balázs Attila nem játszik, s mivel a mi játékosaink mind szászázalékos állapotban vannak, ezért jó esélyeseink vannak a győzelemre

A csehek legjobbja Jíry Vesely azt mondta, 110 százalékos állapotban érzi magát, s a US Opent is csak azért, hagyta ki, hogy a szezont jól végig tudja játszani.

Cseh, magyar DK-múlt

Az örökmérleget a csehek vezetik 2-1-re. Az első és harmadik csatát az ellenfél nyerte 1975-ben 4-1-re és 1996-ban 5-0-ra, az egyetlen magyar győzelem 1976-ban született Budapesten, Taróczy Balázs vezetésével.

A magyar csapat – amely 1996 után tavaly került vissza a legjobb 16 nemzetet felvonultató világcsoportba – a februári nyolcaddöntőben 3-2-re kikapott a tavaly döntős Belgiumtól, ezért kell osztályozót játszania, elvileg a bennmaradásért. A DK-osztályozónak ezúttal azonban nem lesz komoly tétje, mivel a nemzetközi szövetség augusztusban radikálisan átalakította a sorozatot, és a párharcok vesztesei is szinte biztosan ott lesznek jövő februárban a világcsoport 24 csapata között.

Nyitókép: huntennis.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik