Sport

Hosszú Katinka 11 világkupaérmet nyert, egyet Dudás Dániellel közösen

Az úszók világkupa-sorozatának első állomásán, Kazanyban éremgyűjtésbe kezdett Hosszú Katinka, de győzött Verrasztó Dávid is. Októberben a Duna Arénában lesz világkupa!

A zárónapon is folytatta remeklését Hosszú Katinka Kazanyban, ahol 2015-ben világbajnokságot rendeztek (igaz, nem ebben az uszodában, hanem pár lépéssel arrébb, a Rubin Kazany focicsapatának otthonában, egy alkalmi medencében).

Vasárnap négy érmet – két aranyat, egy ezüstöt és egy bronzot – szerzett Katinka, összesen így 11 medállal zárta a pénzdíjas versenyt.

Győzni tudott  200 méter háton (2:10.13-as idővel), 200 méter vegyesen (2:12.71), 800 méter gyorson második lett, míg Verrasztó Dávid, Jakabos Zsuzsanna és Dudás Dániel társaságában a 4×100 méteres mixed vegyes váltóval bronzérmes lett.

Jakabos Zsuzsanna egyébként 800 méter gyorson és 200 méter vegyesen is közvetlenül Hosszú Katinka mögött zárt.

Nem maradt arany nélkül Verrasztó Dávid egyébként, mert fő számában, ahol legutóbb Glasgow-ban Európa-bajnok lett, azaz a 400 méteres vegyes úszásban mindenkinél gyorsabb volt (ideje: 4:20.68) – itt Dudás Dániel lett a negyedik. Dávid indult 200 mellen is, ott 8. lett, míg Dudás 200 gyorson ötödikként zárt.

Nem árt emlékeztetni magunkat arra a tényre, hogy a világkupa-sorozat negyedik állomása Budapesten, a Duna Arénában lesz október 4. és 6. között! Összesen hét helyszínen küzdenek az úszók, legközelebb csütörtöktől, Dohában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik