Sport

Óriási siker: Babos Tímea döntős a US Openen

A US Open elődöntőjében a Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 2.) páros csütörtökről péntekre virradóra, 1 óra 36 perc alatt 6:4, 7:6 (7-4)-re legyőzte a Csang Su-aj, Samantha Stosur (kínai, ausztrál) kettőst.

A tenisz történetében Babos az első magyar, aki a New York-i Grand Slamen fináléba jutott.

A vasárnapi döntőben Ashleigh Barty és Coco Vandeweghe (ausztrál, amerikai) kettős lesz az ellenfél.

Nehéz mérkőzés volt, szerintem most nem játszottuk a legjobb teniszünket. Kifejezetten rosszul szerváltunk, talán ezt valamilyen szinten befolyásolta, hogy fedett pályán volt az elődöntő. A lényeg, hogy az ilyen nehéz meccseken, amikor nem megy annyira, akkor is küzdünk, harcolunk, megpróbálunk megoldást találni. Ez most is sikerült! Szükség is volt erre a küzdésre, hiszen gyorsan 5:6, 0-30 lett, miután a második szettben 5:4-nél a meccsért szerváltunk. De nagyon összeszedtük magunkat a végére. A saját játékunknak kifejezetten örülök és elképesztő, hogy újra Grand Slam-döntőt játszhatok!

– nyilatkozta Babos a honlapján. Az már a meccs előtt eldőlt, hogy Timi nagy fölénnyel vezeti majd a US Open után párosban a világranglistát, mivel a Roland Garroson és Wimbledonban bajnok Barbora Krejčiková – Kateřina Siniaková kettős búcsúzott a legjobb négy között. A magyar teniszezőnő győzelmével még nagyobb előnyre tett szert.

A második elődöntőben a tavaly döntős, ugyancsak amerikai Madison Keys a japán Oszaka Naomival találkozott. A 14. helyen kiemelt Keys a mérkőzés egészében sokat rontott, Oszaka pedig ezt kihasználta, és riválisa adogatását összesen háromszor elvéve, 1 óra 28 perc alatt bejutott a fináléba. A mérkőzés kulcsa az volt, hogy míg a japán játékos négy fogadóesélyéből hármat is kihasznált, amerikai riválisa mind a 13 (!) bréklabdáját kihasználatlanul hagyta.

Az egyesben 23-szoros Grand Slam-tornagyőztes Serena Williams pályafutása 31., Oszaka pedig első GS-fináléjára készülhet. A két játékos eddig egyszer találkozott egymással: idén márciusban, Miamiban – Williams gyermekáldás utáni második tornáján – a későbbi bajnok japán teniszező két szettben győzött.

A döntőt magyar idő szerint szombat este 10 órakor játsszák.

US OPEN (50 560 840 DOLLÁR), KEMÉNY PÁLYA), NŐI PÁROS, ELŐDÖNTŐ, EREDMÉNYEK:

Női páros:
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 2.) – Csang Su-aj, Samantha Stosur (kínai, ausztrál) 6:4, 7:6 (7-4)

Női egyes:
női egyes, elődöntő:
Oszaka (japán, 20.)-Keys (amerikai, 14.) 6:2, 6:4
S. Williams (amerikai, 17.)-Sevastova (lett, 19.) 6:3, 6:0

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik