Sport

A világbajnok vívó egyre nagyobb csúcsokat hódít meg

Rédli András eddig párbajtőrvívásban jeleskedett, így ismeri a széles sportszerető közvélemény, ám kevesen tudják, az olimpiai bronzérmes, világ-, és Európa-bajnok szokatlan társsportágat választott kikapcsolódásként; a hegymászást.

Rédli több csúcsot is meghódított már, például 2015-ben két 4000 méteres hegyet, a svájci Weissmiest és a Lagginhornt. Tavaly Ausztria legmagasabb csúcsával, a Grossglocknerrel próbálkozott, de 200 méterrel a csúcs előtt olyan viharba került, hogy fel kellett adnia. Pár napja azonban újra próbálkozott, sikerrel.

Az úgynevezett Pallavicini folyosón vállszélességű részen kell átkelni egy 500 méter mély szakadék felett. Ott többen is visszafordultak, de nekem eszem ágában sem volt. Felfelé elszánt és vakmerő vagyok, de visszafelé már vonszolom magam. Egyszer most is meg kellett állni fél órára, hánytam egyet, és utána tudtam csak folytatni

– mesélte kalandját a Borsnak Rédli. A hányás nem szokatlan ilyen magasságban, hiszen ott csak 65 százalékos az oxigéntartalom, így terhelés alatt hamar olyan légszomja lesz az embernek, amely hányáshoz vezet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik