Sport

“Világra szóló sikert ért el a magyar kézilabda”

A Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) szakmai igazgatója, Zsiga Gyula szerint világra szóló sikert ért el nyáron a női szakág utánpótlása. A szakember hétfőn annak apropóján nyilatkozott, hogy július elején a serdülőválogatott megnyerte a svédországi nyílt Európa-bajnokságot, a juniorok július közepén százszázalékos teljesítménnyel aranyérmet szereztek a debreceni világbajnokságon, majd az ifjúsági csapat második lett a vasárnap véget ért lengyelországi vb-n.

Világbajnoki ezüstérmes a magyar ifjúsági kéziválogatott
A lányok a vasárnapi döntőben az oroszoktól kaptak ki.

“Nem mindennapi sikert ért el a női szakág, ami nagyon szép jövőt vázol fel. A kérdés az, hogyan tudunk gazdálkodni ezzel a sikersorozattal. ” – fogalmazott Zsiga Gyula.

A siker véleményem szerint önmagában is világra szóló, de az igazi értékét az adja majd meg, ha mindez felnőtt szinten is megjelenik a sportágban

– szögezte le a szakmai igazgató.

Az MKSZ szakmai koncepciója és az utánpótlás-nevelés új stratégiája olyan képzést és szakmai alapú fejlődési vonulatot igyekszik kialakítani, amely a felnőtté válás utáni eredményességet is magában hordozza. Ezek után izgalmas lesz megnézni, a válogatottak játékosai mennyi játékidőt kapnak majd a hamarosan induló kézilabda-bajnokságokban.

Nyitókép: ihf.info

Ajánlott videó

Olvasói sztorik