Sport

Fucsovics Márton befejezte a félbeszakadt meccsét

Fucsovics Márton két szettben kikapott Stan Wawrinkától az egyesült államokbeli Cincinnatiben zajló keménypályás tenisztorna férfi versenyének nyolcaddöntőjében. A két játékos idén már kétszer is megmérkőzött egymással, múlt héten nagy csatában Fucsovics kikapott Torontóban, de májusban a genfi salakpályás versenyen a magyar diadalmaskodott.

Cincinnati mérkőzésük többszöri halasztás után még csütörtökön kezdődött, ám akkor Wawrinka 2:1-es vezetésénél, Fucsovics adogatásánál az eső miatt be kellett befejezniük a játékot. A pénteki folytatásban az első szett hajrájáig mindkét teniszező hozta az adogatását, majd a svájci 5:4-es vezetésnél fogadóként kétszer is játszmalabdához jutott, és a másodikat ki is használta.

A második felvonásban a világranglistán 48. magyar játékos Wawrinka 3:2-es előnyénél veszítette el adogatását, a svájci pedig ezt követően szerváinál mindössze két pontot engedélyezett Fucsovicsnak, aki így 1 óra 23 pernyi játékot követően kiesett.

A nyíregyházi teniszező – aki először jutott ezres versenyen a 16 közé – ennek ellenére is karrierje legjobbjaként a 40. hely környékére jön előre a világranglistán.

Végeredmény – Cincinnati tenisztorna, nyolcaddöntő:

Stan Wawrinka (svájci)-Fucsovics Márton 6:4, 6:3

Nyitókép: MTI/AP/John Minchillo

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik