Sport

Alighanem a mostani lesz minden idők legfurább Magyar Kupája

Tíz csapat indul a jégkorong Magyar Kupa 2018/19-es idényében a szövetség (MJSZ) pénteki bejelentése szerint. A honlap beszámolója alapján a címvédő DVTK Jegesmedvék, a legutóbb döntős UTE mellett a Fehérvár AV19, a MAC Budapest, a Dunaújvárosi Acélbikák, a Ferencvárosi TC, a Hokiklub Budapest, a Schiller-Vasas HC, a DEAC és a Fehérvári Titánok együttese indul a sorozatban.

A lebonyolítás ugyanakkor minden eddiginél furább lesz.

Az osztrák ligában (EBEL) nevezett Fehérvár AV19, valamint a szlovák élvonalban (Tipsport liga) induló DVTK és MAC automatikusan tagja az elődöntő mezőnyének, utóbbi két együttes kiemelésének sorrendjét a Tipsport liga alapszakaszában egymás ellen játszott első három meccsük eredménye határozza meg.

A negyedik elődöntős kiléte az Erste Ligában érdekelt magyarországi csapatok alapszakaszának első oda-vissza fordulójában lejátszott mérkőzéseinek eredménye alapján dől el. Ez lesz tehát egyúttal a Magyar Kupa selejtezője is, az így kialakult sorrend szerinti legjobb együttes kerül az elődöntőbe.

Mindez azt jelenti, hogy a kupa lényegében két elődöntőből és a helyosztókból, azaz négy mérkőzésből áll majd. Persze érthető, ha a szövetség azt szeretné, ha a legerősebb csapatok képviseltetnék magukat a kupában, de a kivitelezés azért valljuk be, szokatlan.

Az elődöntőket 2019. január 3-án rendezik. A Fehérvár AV19 a szlovák élvonalban alacsonyabban rangsorolt résztvevővel találkozik, míg a másik ágon az Erste Ligából érkező gárda a Tipsport ligában magasabban rangsorolt együttessel csap össze.

A Magyar Kupa fináléját és a bronzmeccsét 2019. január 23-án rendezik.

Nyitókép: jegkorongszovetseg.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik