Sport

Két gátfutónk is továbbjutott szerdán az atlétikai Eb-n

Nem sikerült fényesre a magyar versenyzők szerda délelőtti szereplése a berlini atlétikai Európa-bajnokságon. Kerekes Gréta továbbjutott ugyan a 100 m gát előfutamában, de Sorok Klaudia kiesett. A három előfutamból az első három-három helyezett mellett a további két leggyorsabb folytathatta az elődöntőben, ahol már biztos volt az első 12 kiemelt, így a nyolcadik nevezési idővel rendelkező Kozák Luca helye is.

Nem érdekel az idő, úgy jöttem ide reggel, hogy akár háttal vagy négykézláb érjek be, de legyek az első három között. Most jöhet az elődöntő, ott majd mindent beleadok, az a lényeg, hogy megvan a továbbjutás, hiszen mindenki ezt várta tőlem

– nyilatkozott Kerekes Gréta, aki a kilencedik idővel került a csütörtöki elődöntőbe.

A férfiak 1500-as versenyében Kovács Benjáminnak óriási peche volt, mivel belekeveredett egy hatalmas bukásba. Felállt ugyan folytatni a versenyt, de messze leszakadt a többiektől, 3:54.29 perccel ért célba.

A 33 éves Kazi Tamás 10. lett 3:42.98 perccel futamában, így ő is búcsúzott, de elmondása szerint az időt leszámítva mindent jól csinált.

Kifutottam magam, amit tudtam kihoztam ebből a helyzetből, de nem vagyok életem formájában. Azt hiszem, taktikailag jól oldottam meg a feladatot, kivéve, hogy nem jutottam tovább.

– mondta az MTI-nek a magyar futó, aki csütörtökön 800 méteren is rajthoz áll.

Nádházy Evelin 54.34 mp-cel utolsóként ért célba, így kiesett a 400 méter előfutamában és ugyancsak búcsúzott a gerelyhajító Rivasz-Tóth Norbert, aki két rontott kísérlet után 69,64 métert ért el a selejtezőben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik