Sport

Keszthelyi Vivien a Kékszalagon szerzett újabb rajongókat

A 17 éves Keszthelyi Vivien a versenypályán már otthonosan mozog, de nemrégiben új közegben is kipróbálta magát, mivel részt vett a jubileumi, 50. Kékszalagon, igaz, nem versenyzőként, csupán meghívottként.

A jelenlegi szezonban az  Audi Sport Seyffarth R8 LMS Cupban szereplő pilóta rendkívül élvezte a rendezvényt, már csak azért is, mert az ilyen kikapcsolódás nem mindennapos az életében.

“Hatalmas élmény volt, nagyon megérintett a rajongók lelkesedése. Azon pedig végképp meglepődtem, hogy néhányan igen komoly szakmai kérdésekkel felvértezve fordultak hozzám. Jó volt egy kicsit feltöltődni, de mostantól ismét a következő versenyre való felkészülés lesz a középpontban.

Nem lesz egyszerű, hiszen Brands Hatch hosszú idő után szerepel újra a versenynaptárban és helyszíni tesztelésre sincs lehetőség. Szerencsére van most már a támogatóimnak köszönhetően egy profi szimulátorom, amin meg tudom ismerni a pálya vonalvezetését” – mondta Keszthelyi.

Aki a rendezvényen három szerencsés kiválasztottal autózott egyet a biztonságos közlekedés népszerűsítése miatt, majd egy yachton mutatta meg, hogy nem csak az autóban ért a kormányzáshoz.

A hétvégi verseny előtt Keszthelyi az összesített tabella negyedik helyén áll, és mindössze hét pont a hátránya az első helyezetthez képest.

“Minden verseny maximális koncentrációt igényel, ilyen szempontból Brands Hatch sem különbözik a többi pályától. Még nem volt szerencsém versenyezni rajta, de ez is egy új kihívás, ami csak jobban motivál. Nehéz helyszínről van szó, de ennek is megvan a maga bája és én felkészülten fogok érkezni. Nagyon örülök, hogy végre folytatódik a szezon és biztos vagyok benne, hogy a hétvégi verseny ismét talpra fogja ugrasztani a szurkolókat” – tekintett előre a hétvégi versenyre, ahol két futamon bizonyíthatja ismét a tudását.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik