Sport

Jakabos ugyanúgy pórul járt az úszó-Eb-n, mint Cseh

Verrasztó Dávid kezdett a magyarok közül a glasgow-i Európa-bajnokság vasárnapi versenynapján, neki a 400 vegyes a fő száma, de kétszázon is elindult, és úszhat is még egyszer, mivel az ideje alapján a tizenötödik lett az előfutamban, két kizárás miatt pedig tizenharmadikként jutott tovább.

“Nem volt az igazi, lassan kezdtem, kicsit olyannak éreztem, mint egy 400 vegyest. A lényeg, hogy bent vagyok a középdöntőben, remélem, ott ennél jobbat jövök!”

– idézte Verrasztót az úszószövetség Facebook-oldala.

Ahogy a férfiaknál, úgy a nőknél is nagy versenyt várhattunk 200 pillangón, hiszen ott volt a mezőnyben Szilágyi Liliána, Kapás Boglárka és Jakabos Zsuzsanna is, és a szabály szerint egy országból csak ketten juthatnak tovább.

A férfiaknál Cseh László lett a különverseny vesztese, a nőknél pedig Jakabos járt rosszul, pedig az egész mezőnyben az ötödik időt úszta (2:09.46 perc), és csak 17 századdal maradt el Kapástól (2:09.29).

A három magyar közül Szilágyi volt a legjobb (2:09.02), nála csak ketten úsztak jobbat az egész mezőnyben.

“Nem rossz ez az idő, szépen lassan javulok. Hárman vagyunk magyarok, azért küzdöttem, hogy bekerüljek a középdöntőbe, de sajnos nem sikerült, hiszen nekik amúgy is jobb idejük van, és jobbat is jöttek nálam most. Tegnap kiúsztam a lelkem a váltóban, de úgy éreztem, tartozok ennyivel magamnak, hogy leúszom ezt a 200 pillét” – nyilatkozta Jakabos.

Kapás úgy érezte, a szombati 800 méter gyors még benne volt (“az utolsó 15 méteren olyan volt, mintha kőből lenne a karom”), így testben és lélekben is össze kellett kapnia magát, míg Szilágyi nagyon koncentrált, hogy a másik két magyart sikerüljön megelőznie.

Férfi 100 háton Bohus Richárd 54.85 másodpercet úszott, ami gyengébb, mint az egyéni legjobbja, de a 15. idővel így is bejutott a középdöntőbe. Női 200 gyorson Verrasztó Evelyn és Késely Ajna is nevezve volt, de végül mindketten visszaléptek. 200 mellen Horváth Dávid is folytathatja, 2:11.85-ös idejével tizenkettedikként került a középdöntőbe.

A délelőtti programot a 4×200-as gyorsváltók versenye zárta, a mieink Holló Balázs, Telegdy Ádám, Grátz Benjámin, Biczó Bence összeállításban úsztak, de összesítésben kilencedikek lettek, így lemaradtak a döntőről.

“Kilencedikek lettünk, és sajnos nem kevéssel, 3 másodperc választott el minket a döntőtől. Mondhatni, egy kezdő csapattal álltunk fel, hiszen nem voltak itt a profik, a váltóspecialisták. Mindannyian az egyéni csúcsunk közelében úsztunk, ennyit tudtunk ma összehozni!” – nyilatkozta Telegdy.

Délután Németh Nándor 100 gyorson, Milák Kristóf és Kenderesi Tamás 200 pillangón úszik döntőben, és négy középfutamban is érdekeltek leszünk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik